U divljini

Film “U divljini” je biografsko ostvarenje iz 2007. godine. Film je režirao Šon Pen, po istoimenom romanu o doživljajima čoveka koji se otisnuo na put po divljini Severne Amerike.

“U divljini” je priča o čoveku koji odbacuje sve materijalno, i vraća se onome odakle je potekao. Čovek koji se vraća prirodi je tema mnogih velikih pisaca i filozofa. Međutim, ovaj mladić se zaista otisnuo na putovanje koje će ga odvesti u centar divlje prirode, kakva ona samo može da bude. Odbacivši svoj dotadašnji život, završen koledž i potencijalnu karijeru, on sam kreće na svoj put, tražeći neprestano u sebi mir i spokoj, koji mu je savremeni svet oduzeo. Njegova priča je priča jednog hrabrog čoveka, koji kreće na opasno putovanje, sa jednim mogućim krajem. Da bi spasio sebe on ide do krajnjih granica. Da bi ispratio svoje ideale on ruši svaki mogući odnos koji je do tada imao. Odsečen od svega, sa par knjiga u svom rancu, nastanjuje se u napuštenom autobusu. Da li je čoveku priroda dovoljna, da li možemo jedni bez drugih? Ovaj film će vas svakako naterati da se zapitate.

Fotografija u filmu je sjajna. Kadrovi predivne, divlje Aljaske ostavljaju bez daha. Muziku za film je radio Edi Veder, tako da je i u ovom segmentu ovaj film izvanredan.

Odlična muzika, odlično snimljen, zanimljiva priča. Vanvremenska, univerzalna tema ispričana kroz prizmu mladog čoveka. Ostaviće vas bez dileme sa gomilom pitanja u glavi. Zaista ne postoji nijedan razlog da ovaj film ne pogledate. Previše je razloga da to uradite, ako već niste.

 

Jo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *