Završeno treće izdanje Kontakt konferencije

Ovogodišnja Kontakt konferencija možda je najbolja do sada, pogotovo što se tiče muzičkog programa. Neverovatni nastupi na svim lokacijama pružili su zaista vrhunski provod mnogobrojnim posetiocima. Mi bismo ovde izdvojili nastupe u Hali sportova Ranko Žeravica. Petak i subota su bili rezervisani za grupu Turisti, Partibrejkerse, Zoster, Eyesburn i Gobline. Obe večeri hala je bila prepuna, a koncerti spektakularni.

Ako uzmemo u obzir da su Partibrejkersi posle dosta vremena imali koncert u Beogradu, ne čudi što je isti rasprodat. Zagrevanje je odradila grupa Turisti. Već je tada bilo evidentno da će atmosfera biti sjajna.

Kada su Cane i ekipa izašli na scenu publika ih je dočekala ovacijama i velikim aplauzom. Vidno su Brejkersi nedostajali beogradskoj publici. U glas smo pevali sve pesme kultnog benda. Koliko smo svi mi uživali toliko je uživao i sam bend. Falile su nam njihove poruke slobode. Uvek biti poseban, uvek biti svoj i slobodan. 

Drugo veče prvi su nastupili momci iz grupe Zoster. Oni definitivno imaju mnogobrojnu publiku u Beogradu. Neverovatno kvalitetni na svim nivoima, i specifični u izrazu napravili su pravu žurku. Stav i poruke koje dele sa svojim publikom je opet sloboda i biti svoj. Sa pesmom Budi svoj su i završili nastup. Nadamo se ponovnom viđanju u skorije vreme.

Nakon njih smo imali povratnike na sceni. Eyesburn se vratio na scenu jači nego ikad. I oni su definitivno falili publici. Simbol jednog drugog vremena, sada su potrebniji nego ikad.

A sta reći tek za Gobline koji su uvek bili tu. Traju toliko dugo, a sviraju sa istim žarom i energijom. I oni su simboli borbe i slobode, u svakom vremenu. Barem otkad ja znam za sebe. 

Ako Kontak konferencija ima za cilj da se svi međusobno povežemo definitivno su uspeli u tome. Bendovi koji su nastupali imaju vrlo ličan odnos prema ideji slobode i otpora prema bilo kakvom vidu manipulacije. Oni su ti koji osvešćuju i podsećaju da je najvažnije u svemu biti svoj. Neka nam traju još dugo. I oni i Kontakt konferencija. Sjajan posao ljudi iz organizacije. Samo napred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *